Loading...

Projekti

 • Dokumentarni film 1991. Tko je tvoj bližnji?

  Pod redateljskom palicom Gorana Maršaleka i prema scenariju Tomislava Šulja dokumentarni film „1991. Tko je tvoj bližnji?” progovara o sudbonosnim danima i hrabrim ljudima. Film će rasvijetliti pojmove „1991.” i „stranac u Domovinskom ratu” te dati gledatelju mogućnost da sagleda njihovu realnu sliku. Danas, trideset godina kasnije, imamo obavezu to učiniti iskreno, objektivno i odgovorno kako prema sudionicima tog vremena tako i prema mlađim generacijama.

 • Dokumentarni film Bura duše

  Film govori o trojici hrvatskih branitelja, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju. Filmom želimo pokazati primjere branitelja koji su vjerom u Boga unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih našli perspektivu za daljnji život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Želite li primjerak filma na DVD-u ili organizirati prikazivanje u prostorima Vaše udruge javite se kroz kontaktni obrazac.

 • Briga za branitelje

  Projekt „Briga za branitelje“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se od veljače 2019. do veljače 2021. godine. Njime se želi pružiti pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti 20-orici hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Čakovca, Varaždina, Siska i Zagreba.

 • Briga za bližnje

  Projekt „Briga za bližnje“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodit se u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena - faza II". Njime će se zaposliti 4 žene koje će pružati pomoć za 24 građana starije dobi sa područja grada Zagreba s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja.

 • Braniteljski troboj

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba u suradnji sa Gradskim ogrankom Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zagreba te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i podršku Hrvatskog šahovskog saveza organizirala je ekipno natjecanje u pikadu, bilijaru i šahu. Turnir se održao 15. ožujka 2020. godine, u sesvetskom «8 ball» klubu. S obzirom na činjenicu da je ranije tog tjedna proglašena pandemija COVID-19 i da se kod ljudi već osjećao određeni strah, odaziv je bio nešto slabiji te se prijavilo ukupno 8 ekipa. Nakon tri sata natjecanja i druženja dobiveni su pobjednici prvog Braniteljskog troboja, a to je ekipa Sesveta.

 • Adria/Croatia Interaction

  Međunarodna kršćanska konferencija koja svake jeseni u Crikvenici okuplja aktivne i umirovljene vojnike i časnike sa ciljem međusobnog ohrabrenja i poticaja. Ovogodišnje okupljanje pod nazivom Dom molitve održati će se od 1. do 4. listopada uz potporu Military Ministries Internationala.

 • Virtualni muzej Domovinskog rata

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba započela je sa gradnjom virtualnog muzeja Domovinskog rata te je otvorena za svaku vid suradnje bilo po pitanju partnerstva bilo po pitanju postava muzeja. Javite se e-mailom ili nas posjetite.